Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Sunday, May 15, 2011

Aku?

Revolusi dari aku untuk aku kepada aku




dari aku...

terbayang di persekitaran aku yang dianggap sesudah, manusia terlempias penuh henyakan seranah sang iblis, aku pembawa diri menafikan pembawaan sepatutnya aku di pesekitaran ciptaan sang penguasa, yang ada hanyalah ceria wajah mentertawakan kelam dalam pembawaan....



untuk aku...

realitinya tetap mengejar aku yang harus ada di persekitaran aku, mendongak ghaibnya kuasa ciptaan, menoleh gelapnya setelah kelam, menunduk memuji keagungan...

jejak yang dulunya berduri mendajalkan persekitaran aku, bertukar langkah yang masih bertapak dan berbekas cairan hanyir, dalam hati ingin nanti berlari mencari hari-hari yang masih tidak pasti...





kepada aku...

ilusi aku berfantasikan aku di persekiran yang harusnya dilalui aku, mengimpikan pasti pada yang diimpi, memohohon jadi pada yang dinanti... namun, ilusi hanyalah fantasi yang seolah mimpi jika hanya mampu menanti...   



AmkaNsem
Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

1 comment:

Domo Mega said...

best lagu ni...^_^

saya nk jdi mcm awklah...pndai mengolah sesuatu dgn ayat2 yg istimewa yg tdk semua org miliki...entri saya...rmai org ckp mcm org tua je...tp saya x kisah...

apa2 pun...hebat definisi 'aku' yg awk buat kat entri ni...keep it up ^_^

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.