Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Thursday, May 26, 2011

Ilusinasi Dalam Cinta - 'Shy-Shy Cat' Lagi Dan Lagi (Part iii)

'Rule of third' Membelakangi Looking Room : Framing cinta Diagonal Rule of third : Jauh dari kebiasaan, mempunyai maksud yang penuh isi. Perjalanan cerita yang tidak mengendahkan naratifnya cinta sebiasa, mendukung cara cinta yang penuh persoalan, yang harus diungkap dengan daya fikir sedalam dalamnya potensi fikir.

Diagonal : kerana bentuk dan perjalanan yang lain dari yang lain. Penuh gaya yang experimental dan berseni dalam bercinta. Itu pendapat si pencinta. Si cinta pula berjalan penuh biasa namun sentiasa tidak berdepan dengan dunia nyata, hasil pembawaan cinta experimental si pencinta.


Kata Aku :
: Bagaimana?, Apa?, Haruskah???...
: Sesak berkeliaran dalam jiwa (muka pucat, mata hitam sentiasa mencari target, 'dag dig dug', wajah cuak tidak terkira, kolar leher lencun dek peluh, bahagian lengan penuh penuh garis2 hitam, kontras dengan basahan peluh)...
: Aku tetap aku yang penuh drastik, luas daya pikir (5 minit lagi.. shitttt!)
: Selalu berada di persimpangan, kiri ataupun kanan (common otak!... help me plz...)
: Kiri mati, kanan 'go on', kadang kepala bertindak waras di saat genting (tangan mencapai nokia 3310)
: Benci, kadangkala kita perlu dibenci (Mula menekan keypad...)
: Sayang, aku tetap aku, selalu menolak sayang (send.....)
: Yang pasti konklusi ada dalam diri...


Si cinta penuh riang menanti waktu. Hanya berbekalkan mata dan senyuman manis, si cinta yakin ia lebih dari mencukupi. Namun tangan sentiasa merapi penyeri, pilihannya untuk si pencinta kali pertama adalah baby-T grey si tikus Mickey... Levi's season jadi pelengkap..


Kata dia :
: Tak terkata... (dag dig dug di dalam hati)
: Senyum... (3minit lagi..yes! msg si pencinta)
: Tawar... (membaca text msg di dalam hati... berulang kali... "sory, aku ada class")
: Senyum tawar, sinis, dan tiada maksud .. (its up to you! 1st time dengar profesor rajin wat class hari minggu..)

Hujan turun dengan lebat... kilat dan guruh saling bertukar wajah di dada langit.. (perghhhhh effect mengalahkan drama korea, jangan percaya... just mengarut untuk mewarnakan cerita... hakhakhak, effect-efect segala)

Hari-hari berlalu tanpa retakan di kuku, lebam-lebam di telinga dan pipi... suram tanpa cerita-cerita hangat di text message ataupun di talian udara....

------------> ilusinasi dalam bercinta (part iv)

Ilusinasi ( Part i )
I;usinasi ( part ii )

Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

No comments:

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.