Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Saturday, June 25, 2011

Lari Tajuk _ Aku jiwang, korang?!

Tengok jer header wa, wa dah kena cop jiwang kat dahi.. wahahhaha... best-best.. wa memang jiwang... Muka keras, kencang macam penjahat tapi dalam hati wa ada taman... Warna - warni lagi.  wahahahah

Dah lama tak mengarut... wa nak mengarut.. wa nak cerita yang wa nie jiwang. Entah sebab member wa suma cakap wa jiwang, dia orang semua hati keras.. "tak main la jiwang-jiwang nih, tak masuk!"  wa salute you all bro... korang memang keras la. perghhh... Cintan-cintun nie langsung tak pandang...

Sumber : Manipulasi. Halusinasi. Inspirasi @ Azlan J


Wa jiwang bila member wa yang keras buat muka kencang depan wa....
: Jumpa wa kata dah break, dah clash, dah hancus dah tiada hati nak hidup. Pergh salute la lu bro, ganaz sampai nak bunuh diri, hebat la.. rock la bro... Ganas wa cakap lu...
: Jumpa wa bila nak nombor telefon awek yang wa kenal... Rock la katakan... wa bagi then dia usha la.. Sekali tak dapat buat muka kencang depan wa... nak tumbuk wa.. nak bunuh wa.. Apahal?.. Awek empunya nombor yang wa bagi tuh nak kenen dengan wa, tak pandang langsung dengan member wa... wahahahah... Sory bro, nak try jiwang tak jiwang.. memang ganas la sampai nak tumbok member sendiri... rock la lu bro...

Wa jiwang bila layan korea... member wa gelak tengok wa..
: Cakap drama apa, secret garden, ada Hyun Bin ada gil ra im @ Ha ji Won, "Coffee Prince", si yong pi yeo, eun hee.. Atau semua variety show korea wa layan, dari Xmen, FO, Running Man, gossip Kim joong kook dengan Eun hee wa masih ikut sampai sekarang.. K Pop, Idol popular wa ikut cerita ( kalu salah eja tue leh la maafkan sebab wa masih lidah Malaysia )... Jiwang tak jiwang wa... Member wa selalu gelak... hahaha
: Hahah tapi ada la member wa boring satu hari tue, wa pasang satu drama korea nih, tajuk Wonderful life, wa pusing bab si anak bagi sign Sarangeo dari beranda rumah datuk ... perghhh member wa potong bawang beb.. hahaha.. rock tak rock member wa... ganazzzzz...
: setiap hari sabtu, start tengahari member wa kunci pintu... tapi bunyi TV kat dalam bilik, tak kan tido angkat TV kat dalam bilik.. bila dengar owh tengah berdrama, ada part nyanyi 7 kali tukar pakaian, golek-golek kat padang rumput member.. ganaz la bro...

Wa jiwang bila buat puisi penuh jiwang, kata mereka..  
: Ini tabiat wa... wa tak boleh tengok benda yang boleh wa berkarya... ada la tue jadi sebuah puisi yang hancusss pada mereka... Jadi bahan gelak lagi hahaha wa layan..
: Tapi ayat-ayat penuh lobing-lobing tuh wa belajar dari ayat member wa dalam diam.. time dia orang tengah telefon awek masing-masik.. time tue jugak wa jadi halimunan jadi pendengar setia... perghhh rock member wa, hancur gigi, lelangit runtuh, lidah terbelit... ganas member wa... ganas tak ganas...
: Wa pungut kisah-kisah cinta nie dari diari member wa, yang selalu kata wa jiwang... perghh jiwang kan wa, curi diari member wa, dah wa tak dak diary.. curi jer lah... lepas baca, copy paste letak balik kat tempat yang di sorok tuh... patut kunci pintu tem nak tido wahahaha

Wa jiwang bila selalu duduk rumah, lepak depan pc...
: Jadi bahan gelak.. member wa kata wa layan jiwang kat pc... pergh... member wa memang paham dengan wa... 
: Dalam hati wa sedih bukan main bila member tak ajak dating.. keras macam kayu kan.. kan.. tak ajak member gie dating... ganas-tak ganaz mereka... 
: Ada seorang member lagi ganas, keluar dating malam tuh, besok dah akad nikah.. ganaz tak ganaz.. tak yah sanding-sanding, kat pejabat pun jadi...

Wa jiwang bila awek selalu antar kepsi kat rumah wa.. member gelak jadi si rangka...
: Perghh wa tak penah minta, pizza, kepsi, mcD, roti gula... perghh.. wa terima jer, tengah lapar, tapi cinta tengah pikir-pikir dek.. tanya emak dulu..  Member wa kata wa jiwang... hahahha wa gelak... <<---- lari tajuk.. Tiada kaitan... Yang penting kenyang...

Wa jiwang kan... wa sama dengan jer...

layansss...


Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

27 comments:

Amiirah-Cassan said...

jiwang pun best bha kadang2 ... hehehe dari pada yang teda feeling tuh :P

alif ismail said...

salam..

entry yg cool..

Sang Pencinta said...

hahha kan.. tapi aku nie jiwang tahap tagar besi buruk.. mcm mana tuh hehhe

Sang Pencinta said...

sejuk perut ibu mengandung kan alif... heheh

salam kenal...

nawal addina said...

ahaha , jiwang nya kau :P

joke ! :)

s u a r a h e a R t y said...

awww. . . jiwa - jiwa tu kan hak milik setiap insan. . .

Sang Pencinta said...

@nawal... heheh aku memang jiwang.. jiwang bertempat..

Sang Pencinta said...

@ suara hearty

betul, setiap indan punya jiwa... tapi ada yang ego.. tue keluar entry nih, ketawakan kawan2 padahal dia lagi sandi.. hahah

nawal addina said...

haha , ajar aku buat karya mcm kau ?

aku serius nie ! or bg tips ke ?

Sang Pencinta said...

@ nawal hahah aku pun baru belajar nih..

tapi serius start upsr aku study BM guna novel2, dan banyak pembacaan dari tanah seberang... Hamka.. Chairel anwar... puisi ada apa dengan cinta tuh aku dah hafal dulu sebelum famous kat filem tuh.. tapi aku malas membaca.. aku baca time boring, time membuang benda dari perut. paling best membaca... hahah... kalau cerita idea, idea kau l;agi power.. aku ada baca di blog kau.. ada identiti sendri..

nawal addina said...

yela tu . aku selesa ngan cara aku tapi aku dah sngkut ngan cara kau . haih ! haha , jujur . skg aku dah jarang ngan buku . aku bnyak hbeskan masa ngan sains . baru nak try berkarya balik coz jelez gi-la2 tngok kau ! hahaha ;)

err , aku jarang bace bku dari tnah sbrang . aku lebih suka english style

Sang Pencinta said...

@ nawal..

heheh lebih bagus kita berjuang cara kita sendiri... aku sokong nawal... best caranya... maksud lagi dalam, kena berfikir..

nawal addina said...

haha , aku suka kau CIKGU !

err , ckg kan ?

hanjila said...

aku pun jiwang...bila jmpa ombak, bintang, dan hujan...

Sang Pencinta said...

saya lagi suka org cakap saya seorang photographer, videographer.. minat itu penting kan..

harap menjawab soalan..

Fadzmie Mohamad said...

Kah kah kah.
Tolong kasitau lu punya member tu, jangan langsi sangat. Apa dia ingat dia tidak buat semua tu, dia keras la, dia lelaki sejati la?
Kah kah kah.

Aiyo ging. Terkeluar sudah ayat aku mau troll orang ni. Haha. Sebab aku memang panas kalau ada orang mengutuk orang lain jiwang padahal diri sendiri lagi jiwang, tapi nafi habis-habisan. Macam kawan aku juga la. Luaran, pehhh, keras habis. Bila awek kena kebas, menangis tak berlagu. Bukan pergi cari mamat yang rampas awek dia tu. Hahaha.

Btw, entri lu semua style. Jangan berhenti buat entri superb, walau ramai orang gelakkan lu. Sebab gua memang support lu, brotha!

Sang Pencinta said...

@ Fadzmie... Terharu aku geng.. siap 10 N3 malam nie wahahahha..

layan, lu punya best .. pasang jari tengah aku td hahah

Sang Pencinta said...

@ hanjila.. aku pun jiwang kalu jumpa han jila.. nak no fon hahahha

nawal addina said...

:) minat lagi penting . so , adobe terer laa nie ? ;)

Sang Pencinta said...

@ nawal.. boleh la.. cukup makan.. leh tengok dalam entry segmen domo mega tuh.. suma ada kat sana.. heheh..

p/s.. kang malam2 cikit wa nak terjah entri2 kau yang wa cakap idea gila babeng.. yang wa terpikat n mempunyai gaya tersendiri...

malam kang wa apot bw kereta kebal

hanjila said...

...terdiam...

kak lang said...

errrkkk, sapa yg jiwang sbnarnya...hahaha

Sang Pencinta said...

@ kak lang.. siapa sahaja yang selalu lepak di blog sang pencinta..

tapi bukan jiwang leleh, suma jiwang bertempat, berknowledge heheh mcm kak lang juga..

Marcella said...

layan korea??tak boleh blah..

tak salah jiwang ni..masing-masing punya cara lah kan..setiap manusia ada perasaan..=)

Sang Pencinta said...

@ marcellla..

hahahha wa layan korea, wa jiwang kan.. ahhaha

Marcella said...

agak la..boleh tahan jiwang..apa kes hari tu brutal,tak main jiwang.tapi dalam hati ada kebun bunga..hehe..bagus2..teruskan usaha..=)

Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your akuakuakusangpencinta.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.