Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Thursday, June 30, 2011

Manis _ Penumpang Dalam Perjalanan


;'/

Dalam perjalanan hidup dunia menuju singgah sana keagungan maha pencipta..

Driver kata :
Cukuplah berkata...
Cukuplah  mencipta rasa...
Bahagia ada di sana...
Bahagia  itu bukan di jalan NYA...
Penumpang kata :
Aku masih dengan hidupku...
Aku masih dengan mahuku..
Aku yakin dengan kepercayaan ku...
Aku ada jalanku...
Driver kata :
Jalannya tiada gembira...
Jalannya hanya sengsara..
Jalannya tiada seronok tercipta..
Jalannya badai menjelma..
Penumpang kata :
Biarlah keseronokan itu bukan untukku..
Biarlah badai di dunia ini untukku...
Biarlah aku terperosok di dunia sendirinya aku..
Biar, biar dan biarkan aku...
Driver kata :
Kenapa ada  bodoh bila kau berkata...
Kenapa penuh sebal dalam minda..
Kenapa kau bengap dalam sepenuh raga..
Kenapa  perlu sakit jika ada seronok dalam bahagia...
Penumpang kata :
Bodoh itu bukan aku tapi kamu..
Sebal itu adalah hakikat mu...
Bengap itu hasutanmu..
kerana Laknat dan kehancuran bukti Kesyaitananmu...

Aku tetap aku dengan pegangan ku..
Biar hancur kata-kata mu...
terhadap ku..
kepada ku..
yang menghadap adalah aku..
Aku tetap aku dengan pegangan ku..

Biar berbuku dalam hati penuh iri dalam mindamu..
itu kamu..
sentiasa kamu..
biasanya pada kamu..
Penuh kehancuran dalam kata-kata mu..
Laknat itu Brand tertinggi nama mu..
Iblis itu Title indah pada nama mu..
Syaitan itu Harta Intelek empunya mu..
Neraka itu menjadi cita-cita mu..

Pergilah jauh..
Aku hidup bukan begitu..
Memanjat padanya jauhkan aku dari itu..
Bunuh aku kalau memuja mu..
Siallah aku jika menjadi ekor mu..
Hancur la aku jika terperangkap oleh mu..

"Pergilah kamu mencipta sakit dalam dirimu.."

"Biar, sakit di dunia memang untukku.."
"Namun rahmat dari NYA menjadi cita-cita ku..."




Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

26 comments:

s u a r a h e a R t y said...

hebat !

penumpang kata : tolong tumpangkan aku. . .hehe. .

nawal addina said...

aku tatau nak komen ape . aku tak mmpu nak catch up mksd nie -.-

Sang Pencinta said...

@ suara hearty..

jum sama-sama kita menumpang.. hindari driver macam tuh hahah

Sang Pencinta said...

@ nawal

Bayangkan tulisan merah darah itu sebagai manusia yang bertopengkan syaitan..

maybe aku tulis ikut sedap jari.. dats y nawal x berapa nak tangkap.. hehhe

PeRmAtA bIrU said...

dalam maksud penulisan nih...
namun yang pasti yang nak ajak kita kejalan kehancuran tu memang ramai.. memang indah..memang mudah...

tapi apa guna berada megah indah di dunia jika di sana nanti kita terseksa.. rahmat dari Nya lah yang paling beharga...

saya suka penulisan ini...

Amiirah Cassan said...

tiada puisi pasal lesung pipit ka ? hehe gurau ,

dalam kes ni , aku lebih kepada si penumpang , hehe

Ipa said...

mantalah..buat lagi puisi banyak2..saya akan jadi pengunjung setia belog ini..komfem!..=D

Sang Pencinta said...

@ permata biru

yup...

sama-sama kita mencari-cari..

Sang Pencinta said...

@ mira..

lesung pipit.. erm.. dalam pembuatan..

Sang Pencinta said...

@ ipa..

TQ.. KOMPOM! hehhe

khairul akmal azman said...

nice entry!
gua suka!

Amiirah Cassan said...

@SP, aku tunggu , aku tunggu , hehe

nawal addina said...

yg tulis ikot sedap jari tu laa buat aku tersnyum bace entri kau ;)

Sang Pencinta said...

@ mira

sabar.. tengah isi ink pen..

Sang Pencinta said...

@ nawal..

bermaksud.. tapi aku suka tulis sedap jari.. hahhaha TQ

nawal addina said...

aci tak pinjam jari kau ? haha

tak pon hati kau ke ? *ehem ! ;)

virgo19 said...

suka la....:)

Domo Mega said...

faham3...yg merah tu mcm nk menghasut yg hijau pergi ke jalan yg membawa kehancuran hidup..agaknyalah...

yg hijau tu... dia masih ada iman dlm diri..so dia menegakkan kata2 yg benar...ntah la...

yg ungu tu...mcm ada mesej2 yg membawa makna yg besar utk umat manusia...supaya jauhkan dri benda2 yg boleh membuatkan kita lupakan YANG MAHA ESA...^_^

Sang Pencinta said...

@nawal

kita wat sitem barter nak..

hehhe

Sang Pencinta said...

@ virgo 19 @ 23

TQ sebab suka..

Sang Pencinta said...

@ domo mega

anda memang prihatin hahha TQ

nawal addina said...

bole jugak ! ;)

nak tuka ape nie ?

Marcella said...

kita tak selalunya betul.kadang apa yang kita rasa betul dan bahagia tu sebenarnya boleh membawa bencana juga. Tak perlu terlalu mendengar omongan lain. Yakin pada diri. dengar boleh,percaya jangan..apa yg direpekkan ni??hehehe..

Sang Pencinta said...

@ nawal

hati ke hati.. mata ke mata

Sang Pencinta said...

@ marcella..

itu bukan merepek.. itu penuh isi..

TQ.. akus suka..

Marcella said...

suka??bagus2..saya pun suka juga..ahaks..(gelak gedik) =)

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.