Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Thursday, June 23, 2011

Manis _ Sudah Potong

Lu kata sudah potong...

aku mahu lihat...
kami mahu tengok....
semua hendak menyaksi....
bila kata sudah potong....
bak kata tersorong-sorong...
jangan takut aku bukan along...
usah gentar kami bukan santong...

kau kata penuh cara...
indah kata tapi murah...
kau mengalun penuh gaya...
indah puisi tapi loya...
lontaran mu sangat merdu...
indah lagu tapi buntu...

Lu kata sudah potong....

mainan kata dari nafsu...
penuh etika kamu si penipu...
aku temanmu...
dia juga temanmu...
mereka juga temanmu...
kenapa masih mencemuh...
kenapa masih sifar bertemu...
hanya kerana egomu...
hanya kerana tipumu...
hanya kerana muslihatmu...

Lu kata sudah potong...

Mata kuyu macam puyuh...
gelak aku macam hantu...
ketawa dia lantai nak runtuh..
serakah mereka tidak membantu..

marilah kami temanmu...
ayuh la sama bersatu..
kita sama mengerti maju...

lu kata sudah potong...

potong jari wa kalu mencari...
potong kaki wa kalu lari...
potong tubuh wa kalau membubuh...
potong kelurga wa kalau merambu...

semua palsu...
semua hantu...
semua sedu...
semua sendu...
DADAH membunuh...

P/s : Ada beberapa perkataan dijambukan. Nak tau sinonim paling tepat untuk ayat tuh, selak SINI


Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

6 comments:

Amiirah-Cassan said...

nda paham aku bro . hahaha

tapi hebat ko punya ayat2 ni , kekeke

baca ni, komen juga ahh >> sebab KO FOTOGENIK!!!

NasZ said...

huhu...best..mari kita memotong potong kepotongan yang telah dipotong..huhu..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE : MY WISH ...

nawal addina said...

sekali lagi aku tercengang -.-'

bhasa kau , aku ada prob ngan tu . mksd please ? -.-

Sang Pencinta said...

hahhah wa pun tak berapa nak paham apa yg wa taip...

cuma kisah teman mengejek sang teman yang masih bergelumang/menagih dadah.. konon dah tinggal.. konon insaf sepenuhnya...

lebih kurang ah... guna slank sabah, tue x paham kali.. hhehe aku kan orang sabah..

Marcella said...

bukan dia nak enipu..dia ase,boleh berubah..tapi rupanya masih belum mampu..

Sang Pencinta said...

perghh marcella.... layan...

cinta tisu tue senang... nak semua rangkap.. best marcella...

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.