Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Wednesday, June 29, 2011

Manis _ Cinta Sesaat @ sesat


;'/


Bila mata ke mata, mesti ada rasa...
Bila mata ada rasa, mungkin jatuh hati..
Bila mata ada hati, mungkinkah cinta...
Bila mata ada cinta, lahirlah sayang...
Bila mata ada sayang, pasti ada rindu..
Bila mata ada rindu, pasti ada nafsu...
Bila mata ada nafsu, mesti teburu-buru..
Bila mata memburu, syaitan memandu...
Bila mata ada syaitan, JUM GIE NERAKA!!!...

: Kadang harus guna mata, kadang harus guna hati...
: Tapi harus selalu guna minda.. Dan wajib guna pegangan..


....Peace Dunia.....

Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

15 comments:

s u a r a h e a R t y said...

hebat memang hebat !

Sang Pencinta said...

@ suara hearty
ceh hahha.. sama-sama kita mengharungi dunia ini.. walaupu susah bernafas sekarang hehehhe

s u a r a h e a R t y said...

iya. . .bulih bah kalau kau. . .
nda semua org suka puisi yg halus baitnya. . .ada yg lebih teruja sama puisi yang kasar ayatnya. . .senang difahami kali. . . :)

huhuhu. . .bertahan selagi mampu :)

nawal addina said...

ehem ! first love ;)

pernah kena ?

Marcella said...

mata..tema minggu ni.mata saje..

"dari kerana mata,yang mempunyai kuasa,oh aku tergoda,aku tergoda terkecewa.dari kerana mata...."

huhuhu

Cinoi said...

Wahhh berkata-kataa

Sang Pencinta said...

@ suara hearty..

jangan, nanti buat ayat yang kow dampai aku sendiri pening, langsung tiada membaca..

tapi apa pun jenis karya aku kan minat sampai bila-bila..

Sang Pencinta said...

@ nawal..

berhati-hati dengan lelaki..

Sang Pencinta said...

@ marcella..

kerana matamu menawan hatiku tertawan jiwaku tak terlawan... hahaha

khairul akmal azman said...

life must go on beb
kite kan laki..
pemimpin dalam family

Sang Pencinta said...

@ krul..

layan bro..

zaty said...

kena kawal mata, pndgn prtama mata kita, tp pndgn strusnya syaitan yg mngaburi.

Sang Pencinta said...

@ zati..

tq singgah.. hahah akhirnya kata kunci sudah dijumpai dari ZATY... kawal mata heheh

Domo Mega said...

huuu..leh buat novel cinta ni...tp novel cinta yg agak lain dri yg lain...hihi :P

Sang Pencinta said...

@ domo mega..

belum lagi.. mc dalam proses suka-suka

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.