Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Thursday, June 23, 2011

Lari Tajuk _ Segmen Domo Mega (Hidupku Duniaku)

Nak Join Klik SINI

Tapi sebelum tuh nak cakap jujur, nie ambik dekat N3 "terdahulu" jer.. copy paste sikit-sikit buang yang tidak patut. Dan bercerita tentang benda yang wa minat. Benda yang wa tak berapa na minat langsung wa tak sentuh. hahah...
Dan yang boleh mengesahkan cerita ini benar adalah orang yang akan di tag nanti.

Test klik header, anda akan jumpa Domo Mega Di Maya
Kisah wa melalui apa yang wa minat : (Panjang N3 nie, wa pun tak sanggup baca... heheh kalau malas baca, tengok gambar jer, malas juga, terjah yang lain heheh simple)... Yang penting anda bahagia...

Wa Cinta Dilahirkan (Ibu Dan Ayah)

Tarikh 31 Ogos 198? (somethingla.. Biar suspen di situ)... Wa ANAK MERDEKA!!! ,<-- Bosan dengan title dari kecik sebab wa tak pernah rasa nak merdeka. Tapi wa bangga jadi anak Malaysia. 
Dengan nama diberi, Hamka Bin Ahmad sebab Ayah wa terlalu mencintai tokoh bernama Hamka : Haji Abdul Malik Karim Hj Amrullah. Tokoh agung dari Indonesia. (Tapi wa macam setan!, kawan-kawan wa kata bila wa mengaitkan dia dengan kehidupan ini) hahaha

Macek-macek aku kata:
Geram sangat-sangat.. kulitnya mulus macam susu...
Senyumannya manis semanis madu (ahaks, sampai sekarang k...)
Tapi manja bukan main, nak kena cium jak pipi nie... sesungguhnya pipi ini jadi rebutan macek-macek... (ahaks bangga jap)
Tapi selalu berangan, mungkin masa itu aku sudah mengenal fantasi dan ingin belegar di ruang maya..

Jadi wa bayangkan begini..

Wa Cinta 'Orang Tengah'

Wa taksub dengan bola, pandang kiri, pandang kanan dan kadang menoleh ke belakang semuanya kerana bola. Dalam fakta global dari pihak maya, 70 % manusia di dunia sangat meminati bola, 50% adalah bola sepak, 40% adalah lelaki, 20% minat dan berupaya untuk bermain, 10% menganggap dirinya profesional, 5% mengangap dirinya hebat, 2% memang profesional, 0.2% adalah bintang-bintang termahsyur dunia, 0.0001% adalah wa, klasifikasi hanya wa yang mengerti...


: gambar di atas tuh menunjukkan wa mewakili Unimas untuk sukan Maksum. ( berdiri 5 dari kanan. Cari-cari)

Kata Jurulatih :
Skil hang susah nak cakap, hang tak dak skil tapi skil hang ada dalam otak...
Gunakan lah otak hang untuk mencari goal..

Kata rakan sepasukan :
Mereka selalu kata visi dan misiku sukar untuk dibaca..
Itulah kelebihanku untuk memerangkap lawan (kata mereka, bukan aku yang kata)
Tapi untuk pemain baru, "Abang nie main kat padang sorang-sorang yer" (hakhakhak aku hanya gelak)
Mr Captain kata kepada mereka, Baca misi dan visinya dalam-dalam dan kita akan menang....


Wa Cinta Penembak Depth Of Field Dan Tukang Potong

Dari aku kepada aku khas untuk aku...

Bidang ini boleh dikatakan profesional untuk sesiapa yang tertumpu kearah profesinalisme bidang kerja ini. Namun boleh juga diambil sebagai 2nd skop yang membantu bidang profesionalis lainnya, dengan maksud yang lebih mudah untuk mengisi masa lapang dan manambah pendapatan sampingan.
Dulu aku hampir untuk menjejak profesionalisnya bidang ini, namun tuntutan pendidikan dan juga elemen-elemen negatif serta ketaksuban dalam diri memperdaya wa untuk mencapai profesionalis itu dengan mudah... (ayat skema plak)
: Dulu pernah keja kat TTDI kompeni Pesona Pictures Sdn. Bhd... tak tahan duduk bawah orang weh, bek belah.. tp tak silap sempat joint shoot 2 filem dan beberapa drama, kalau tak silap wa la. Maleh den nak kisah. benda dah lepas. Tapi yang wa hingat sampai mati wa ada scene jual cd kat filem Waris Jari Hantu. Nak cd.. Nak cd.. Time tue scene Rusdi Ramli, Maya n Rashid Salleh tak silap. ( bukan apa scene tue selalu jadi bahan rujukan untuk member-member wa mengutuk wa yang perasan ensem nih! tue hingat sampai mati..) wa bukan pelakon, wa cuma belakang tabir satu masa dulu, so mana nak pandai belakon... kutukan diterima.. 

TAPI

Permulaan untuk menjejaki semula  :-

(gambar kurang ceria : bukan wa yg upload : dah kata jgn letak FLV : Bangang! kataku kepada member wa)
tp bila layan dekat TV pergh, ceria sentiasa walaupun masih ketinggalan kerana kekurangan peralatan canggih..

Hasil kerja tangan wa dan geng wa  (Art Pura Studio)
Nadia : Buatmu Kekasih

Kenal tak Nadia mana? Pernah dengar "salam untuk kekasih", dia lai nie bah, konon nak come back.. hehehe tp dia best.. Suara mantain wa cakap lu..
wa dengan posisi tukang camera dan tukang sunting cikai2... terhasil la video di atas.

(Aku promot sudah nie kak walaupun blog kue masih hijau, jangan cakap inda tolong-tolong lagi) hahahaha

Ada lagi work lain tapi ini yang paling best. Member la katakan. Nadia yang sempoi. Jangan sesekali kata dia jiwang, dia akan "mengamuk"<<--- Bahasa Sabah.

Nak tau lebih lanjut masuk sini. ART PUTRA STUDIO

: Tak yah la citer kerjaya lain ek.. Tak berapa nak minat tapi minat itu akan ada. Kot..


Wa Cinta cik.Maya Yang Penuh Fantasi

Kata cik.Maya :
Log in to me and you can manage this world...
Penuh fantasi kan.. 
Duniamu tiada sempadan, pencarian mu akan berakhir dan menjanjikan idea baru untuk mencari.. Searching2 d google, kata moon.rahdin pacek google tue dah berumur...
Fantasi Berimaginasi = FB...
Sentiasa gembira menyebut Yahoo!!!!
aku sentiasa ditiup dengan lagu serta video di UTube..


Jum melenakan diri bersama cik.Maya... Ahaks

Wa Cinta Mengarut

Semua Di Atas Dan Di Bawah.. Aku suka sebab 'MENGARUT ITU SENI DALAM BERMADAH'
P/s : Lama Berfikir sebelum nak joint segmen adik kita nih.. Erm tapi dia selalu nak komen dkat blog wa, dan sentiasa nak wa komen pedas-pedas di blog Hidupku Duniaku miliknya, maka wa edit la entri kesayangan wa nie, kasi pendek sikit. ( bukan apa wa malu nak cerita kisah wa yang jauh terperosok di pekan-pekan kecik Sabah nih, yang orang kata kurang nak update dengan dunia kota) 
: Tapi kerana adik nih, wa sanggup tebalkan muka.. (JANJI 8A PMR! OKEH... ITUPUN KALAU BETUL DIA NIE TENGAH NAK AMBIK PMR.. hehehe)

Part tag mentag nie wa minta maaf eh.. Sorang jer wa leh tag, n dia jer boleh mensahihkan cerita nie benar atau tidak. Yang lain dah tido, tak berani nak ganggu. 

Wa tag Kuasa Bulan tanpa Sempadan : (Moon.Rahdin). Ok chow.. Salam dalam hati.

Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

26 comments:

NasZ said...

sangat menarik..

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

thanks bro... heheh

Amiirah-Cassan said...

panjang nya entry ko ni . OMG ! hahaha aku tgk gambar ja la . nda sanggup baca . haha

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

n3 lama baini.. nie pun sudah potong.. ahha.. gambar pun gambar la.. hahah...

Domo Mega said...

Terima kasih sbb sudi join segmen saya ^_^

tarikh 31 ogos????huhuhu....anak merdeka ni..bkn calang2 org ni...hihi
sedap nama...unik

sempat lgi puji diri sendiri...haha...

saya pun peminat bola...saya ikut abah saya...hihi...wah..awk boleh jdi jurulatih bola sepak ni..ganti Rajagopal...hihi..

pandai edit gambar...^_^

video tu pun agak menarik...:)

gambar2 yg awk edit dgn kata2 skali tu mmg best baca...layan...

mengarut itu seni???huhuhu...maknanya saya ni org yg bersenilah sbb slalu mengarut..kih3

saya x kisah pun citer apa diorg buat..nk citer psl masa silam ke masa putus cinta ke...janji ada org sudi join segmen dri saya...huhu

saya taun depan bru PMR....kui3...

apa yg nk malunya psl citer awk ni????menarik apa...saya layan je...janji best ^_^...

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

perghhhhhhhh panjang komen.. nak perli panjangnya N3 wa latuh hahhaha..

layan nie komen sedap jer baca...

Domo Mega said...

ish...suka sgt main serkap jarang...saye nk kalau nk perli mestilah ayat2 yg 'pedas' bru syok....huhu...^_^

Zul Fattah said...

terbaik r... panjang gilew entry...hope u get it..

join ni bro.. aku ada tag ko..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/contest-i-have-cool-stuff.html

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@domo mega.. terbaik dari ladang..

hahah bukan serkap jarang.. serkap selalu jer.. hehehe

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@ zul.. layan jap lagi..

Domo Mega said...

hahahaha...ye la tu ^_^...apa2 pun...saya amat menghargai entri ini ^_^

Marcella said...

tu dia..panjang sunguh..
letih2..=)

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@ marcella..
tue dia.. samabil baca sambil makan durian yang dipetik.. heheh..
dah letak ayat bertaip unggu cair penuh bahasa... siapa x nak baca tak kisah..
kalu baca lov u 2.. wakaka..

Domo Mega said...

ehem3...saya sudah listkan anda di widget Penawar Hidupku...jgn mrh :B

Marcella said...

mau baca tu yang letih bah..tengok gambar jak la..=)
ngada nak speaking sabahan..hehe

Sang Pencinta said...

@domo mega
TQ terima kasih.. kasihku harap diterima hahah

@Marcella..
tiada paksaan dalam bercinta wahahaha

Domo Mega said...

u welcome...kasih sbgai sahabatku diterima...hihi

Mr.Oren said...

DAsyattttt....
aku ingat aku nya panjang..
rupanya ada lagi dasyat..perghhh..

mesti kepala otak ko BANYAK IDEA..hehe..

Nak curi idea kat kepala otak ko la~
weee~

Sang Pencinta said...

hahahha terpanjang bro..

salah ciptaan otak kot..

cucu tun teja said...

panjang betul....nak kena menghayati ni...

Sang Pencinta said...

tengok gambar jer pun ok.. ada cerita di sana.. tak boleh jugak, tetap TQ terjah..

elnino moona said...

ler..kena tag..;p

PeRmAtA bIrU said...

:) baru baca kisah hidup sang pencinta... patut la sedap sahaja madah n bahasa berpuisi plak sangt terror... rupanya ada kaitan dengan HAMKA... hhehe... sangat sesuai dengan nama.. orang berjiwa sastera gakkan???? hurm..

Anonymous said...

Greetings, I ԁο think уοuг websіte cоulԁ be hаving wеb broωser compаtibility pгoblеms.
Wheneνеr Ӏ take а look at yοur ѕіtе in Safaгi, it looks fіne howеѵеr, when opening in Intеrnet Exρloгeг, it's got some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, fantastic blog!

My blog post ... uau
Feel free to surf my site : pmv

Anonymous said...

When ѕome one seaгches for hiѕ essentіal thing, thus he/shе deѕiгеs tο bе aνaіlаble that in detail, thuѕ thаt thing is maintainеd over here.



Also visit mу web ѕitе ... forexbroker
Review my webpage vapornine

Anonymous said...

These are in fасt enormоus ideas in гegarԁing blogging.

Υou havе touсheԁ some gоoԁ thingѕ here.
Any ωaу keep up wrinting.

Mу blog рοst ... Http://mundobollywood.blogspot.fr/2007/02/el-directorio-bollywood.Html
Feel free to visit my blog :: sxn

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.