Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Sunday, June 19, 2011

Lari Tajuk _ Mari Menari Dengan "PASANGAN SABAH".

Nie wa COPY PASTE dari blog Kuasa Bulan.


pasangan MM NITA

program mari menari musim ke 2 telah memulakan tirainya pada 17 jun 2011. seramai 10 peserta program mari menari akan berentap pada musim ini.. Musim kedua ini berbeza dengan musim lalu. Kali ini kita bahagiakan 10 pasangan kepada dua kumpulan yang akan dijaga oleh kapten jurureka tari, iaitu Ray dan Belalang. Kedua-dua mereka mewakili dua tarian yang berbeza iaitu Ray lebih kepada moden dan Belalang pula kepada tarian nusantara. Tapi, tak bermakna pasangan yang berada dalam kumpulan mereka hanya tertumpu pada dua tarian ini sahaja. Kesemua mereka akan tetap diberi tugasan untuk mempersembahkan tarian yang lain-lain. Cuma apabila kita perkenalkan dua kumpulan, ianya lebih mudah kerana mereka sudah mempunyai ketua yang akan menjaga setiap tarian dan perilaku mereka. Sebelum ini pasangan hanya berada di bawah pengawasan penasihat atau pengajar sahaja


ok di sini aku nak tolong promote pasangan adik beradik dari negeri sabah ini.. sangat comel dan mempunyai potensi yang tinggi dalam program mari menari seperti yang di komen oleh para juri di persembahan tirai itu hari.

biodata MM NITA

Nama Penuh:
NORNY YUSNITA BINTI JENING
UMAR ALI BIN JENING
Tarikh Lahir:
1 JUN 1989/22 TAHUN
23 FEBRUARI 1991/20 TAHUN
Tempat Lahir:
KOTAKINABALU, SABAH
KOTAKINABALU, SABAH
Pekerjaan:
PELAJAR
LEPASAN STPM
Tinggi:
154 CM
164 CM
Berat:
46 KG
50 KG
Agama:
ISLAM
ISLAM
Bangsa:
BAJAU
BAJAU
Hobi:
MENARI
MENYANYI & MENARI
Sukan Kegemaran:
BOLA JARING
FUTSAL
Jenis Tarian Disukai:
ETNIK, INDIA, TRADISIONAL
TRADISIONAL & MODEN
Jenis Tarian Tak Disukai:
PENDET (INDONESIAN)
PENDET (INDONESIAN)
Jenis Tarian Ingin Dicuba:
ZAPIN
BALLET/ KONTEMPORARI
Jenis Muzik Digemari:
ARAB, BOLLYWOOD, ETNIK KREATIF
K-POP, J-POP & NASYID
Program TV Pernah Disertai:
TIADA
RTM 1 ( TLTB SSNYEEHH)
Sejak Bila Mula Menari:
SEJAK BERUMUR 9 TAHUN
SEJAK BERUMUR 15 TAHUN


SUMBER: MURAI.COM


jangan lupa saksikan MARI MENARI 2 di ASTRO RIA 104 bermula 17 Jun 2011 dimana pasangan adik-beradik UMAR & NORNY (MM NITA) di bawah tunjuk ajar koreografer ABANG ACID dari kumpulan BELALANG akan berentap dengan 9 pasangan lain.

Untuk Mengundi/SMS:

Taip MM NITA atau MM♥/5/10/20>NITA untuk (3/5/10/20 undian) ke 32999
Contoh: MM5 NITA ke 32999
MM20 NITA ke 32999


ops!.. macamana bah.. 
good luck tuk korang ya dik..
JANGAN LUPA UNDI MM NITA..:)



maklumat lanjut boleh layari website MARI MENARI 2 
nak tengok gambar peserta klik SINI

Pencinta : Khas untuk adik berdua nih ---->>> Kim salam kakak.. Ops silap.. Goodluck, wat sehabis baik.. berapi kawan.


Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

7 comments:

Domo Mega said...

wah...semangat betul org Sabah :P

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@domo mega.. heheh layan org sebah menari.. hahha..

Cahya Qasehnya said...

ada lagi kat kump Ray, MM Sarah, tapi lebih suka pasangan MM Nita. Tp masih sokong sabah boleh bha! :) hee

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@cahya kaseh.. akan d spot...

NasZ said...

salam sang pencinta, sori kacau..nak bagitau saya tag awak utk segmen aimifiqa ye?

MOHD NASER.com

Cinoi said...

ehh gmbar last skali tu lg cntik without mekap

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

kan kan kan.. sudah mack up mcm org dewasa.. inda lg nampak cute muda mudi hahah

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.