Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Thursday, June 23, 2011

Manis _ Cinta Tisu

;/



tugasku bila berpeluh...
perananku bila kau mahu...
pakai buang itu sikapmu..
banyak pilihan itu caramu...

hatiku tisu...
mudah robek bila tersentuh...
melayang bila disuruh..
mudah hilang walau bersuluh...

hatimu juga tisu...
senyum kerana kau mampu..
seperti dalam lipatan tertentu...
kerana tiada erti satu...

Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

17 comments:

Marcella said...

ni satu lagi perangai manusia yang agak hampeh juga..

bila perlukan pertolongan,sibuk mengendeng,ngaku kawan.bila ada member lain,lupa kawan.senang cerita,time susah dia cari kita,time senang,haram tak kenal.

kekasih pun gitu.mentang2 pasangan tu baik,senyap..digunakan sehabis mungkin.bila jumpa orang yang lebih (kewanga,rupa) dia tinggalkan kekasih tu tadi.tak sedar orang tu ada hati juga.cam tisu lagi.kena air,basah,lembik..macam mana nak baiki??

eii,suka pula komen luahan2 puitis ni..hehehe..

nak try jadi pengkritik yang kalah mamat khalid,apek dan ahmad idham..=)

Sang Pencinta said...

gila best taukeh durian nih.. terharu..

- besok2 saya komen entrinya pakai bahasa sabah la.. ok-

Marcella said...

ok..tapi jangan pekat sangat sabahnya..nanti tak paham..

dah lama tinggalkan dunia sajak-sajak ni..

Amiirah-Cassan said...

wah, banyak idea ko ni hari bosz , hehehe sintiki luk !!

hanjila said...

mujur hatiku bukan tisu, hanya selembut kapas...

Domo Mega said...

wau....gila menarik!!!pandai betul berpuitis awk ni ye....saye x reti....huhuhu...pndai awk olah ttg tisu ni....saya kagum :D

anda ditag di entri ini...^_^

http://anisaida97-hidupkuduniaku.blogspot.com/2011/06/terjah-mereka.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ye, hati perempuan TISU:(

Sang Pencinta said...

@ mira

pa barang main sintiki... main pas2 bah..

Sang Pencinta said...

@hanjila

layan.. kapas lebih halus dan suci..

Sang Pencinta said...

@domo mega

Tak la... simple jer pun..

ingat hijau itu saya, hebat itu mereka, tokoh itu tertentu..

Sang Pencinta said...

@fifie

hai.. selamat berkenalan di maya..

aku CeceL... said...

ko memang creative bkata2...tisu itu seperti aku...ko pun tau kisah aku dulu:)bila rasa perlu, orang datang semacam kena serbu, bila dah tak perlu, nak pandang pun org tak mau.....

Domo Mega said...

ye la tu ^_^...apa2 pun...teruskan usaha anda...bakat anda mmg besar... :D

misya mialen said...

aku pun jd tisu hari ni.sakit ati bila bila org suka suki suru kita bt itu ini tanpa tanya kita dulu.

masa perlukan kita, bukan main manja.puji sana sini.tp, klu kerja sdh siap.naaa,kena jeling pun x ba.

tq for entri ini.ia mcm wakili hati aku skrg.hihihi.bravo dik;D

Cinoi said...

not bad. keep it up

*blogwalk dr wsb

nawal addina said...

tisu , org tak hargai . tapi kau bole dscrbe smpai aku ternganga ! hahaha

Sang Pencinta said...

@ cinoi.. tq

@ nawal... ternganga sebab? mesti tak paham.. ok, mc dalam proses mencantikkan cara mengarut .. hahhahaha

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.