Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Thursday, June 23, 2011

Lari Tajuk _ Segmen Simple Brother Nasz

Tajuk : Segmen Simple " My Wish " <<--- Klik sini atau header di bawah kalau nak joint.

Part paling best letak header nih... wahahahha...


: perghhhh... aku rasa aku berdiri di dunia nyata. Yup, aku di dunia nyata setelah kaki kanan ku menyepak kaki kiri ku. Memang tidak berada dalam mimpi apabila kaki kiriku terasa sakit.
" rezeki tuhan... Errr atau dugaan tuhan". Monolog dalam hatiku.
Semua berpunca daripada kejadian pelik semasa aku berjalan di lorong sunyi itu tadi. Tiba-tiba sebuah teko lama bersalut perak jatuh dihadapan ku. Aku mengucap syukur sebab aku tak jalan dengan awek aku yang kat hujung kampung tuh. kalau tidak, semestinya confirm aku kena gelak sebab aku terpeluk pokok dalam keadaan terkejut tadi. Tidak pun dia kan menjerit kerana dia mangsa menggantikan pokok untuk aku peluk jika dalam keadaan seperti tadi. semuanya kerana kalau. <<<----- lari tajuk.

Kerana taksub, aku mengelap teko untuk memastikan samaada ia adalah tulen perak. Tiba-tiba keluar asap dan seekor jin keluar dari teko. Terus aku bayangkan cerita Alladin. Tapi dalam hati aku tidak akan menendang kaki aku lagi supaya aku berfantasi aku bermimpi. Aku buat muka slumber babi dekat jin mata satu kat dahi tuh. Aku menghulur salam. Dia menyambut salam.

Aku : klise la lue bro. Citer Alladin nie dah lapuk la brother..
Jin : lek la bro... just rilekkan diri di segmen Brother Nasz nih.
Aku : wa dah tau bro.. tak yah 3 permintaan, wa nak 1 permintaan jer bro..
Jin : Permintaan? pe binatang permintaan tue?
Aku : Hek elleh.. dasar jin. Wish sial !
Jin : Want la bro. Wish leh gak.. tapi sial tue wa paham bro.. wa panas bro..
Aku : perghh ada emosi rupenyer dia.. ok ok..
Jin : 1 permintaan.. ok. deal..

Sambil si Jin mengambil kertas dan pen di poket seluar Levi's nyer. Dia meminta aku menandatangani perjanjian dengannya. Aku layan.. Aku sign tanpa banyak tanya...

Jin : hah pa die?...
Aku : Simple bro.. wa nak lu masuk balik dekat teko tuh..blah dari sini.. cari mangsa lain... wa nak tengok Malaysia lawan Lubnan bro.
JIn : hek elleh.. cekadak.. eksion..ok ok.. wa layan.. tapi wa pun nak tengok Malaysia main bro..
Aku : Ok layan.. kita layan dulu baru hang blah...

Dan aku membawa jin balik ke rumah tengok Bola.. Bola tidak mengenal syaitan!..
Malaysia boleh!
Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

24 comments:

PeRmAtA bIrU said...

hahhahaa.... jin pon tengok bolakan??? kelakr la... best2... hahha

faLiaa said...

haha...ni mmg semangat bola abis ni ^^

missunguviolet said...

haha apa pon tak boleh
jin layan bola ???
gile dasyat !

jom bace entry aku lak
http://unguvioletlovelifestory.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-my-wish.html

Marcella said...

dah jin tu tanya,mintak la BMW (bas mini wilayah) sebijik ke. boleh dapat duit hantar budak g sekolah..hahaha..

bagusnya jin tu tengok bola.dalam teko takde tv,tapi mana dia tau hal perlawanan tu??surat khabar??musykil2..hehehe

Sang Pencinta said...

@ permata biru
Jin millenium nih.. cyberjaya nyer jin..

@ faliaa
semanat.. Malaysia boleh

Sang Pencinta said...

@ cik pepel

dasyat kan..

Sang Pencinta said...

@ marcella..

tak sempat, dalam kepala nak ingat Hj hasbullah awang tue je.. hehe

s u a r a h e a R t y said...

sgah dr segmen Jin Teko :)

p/s : bulih bha kalau kau !

Sang Pencinta said...

#suara

ok bah kan kalu aku... hahaha

EiZaRaZiErYa said...

ahahahah..gelak2...guling3 zie bace entry nie~ ehehe..wink3 >_<

NasZ said...

haha..speechless..

jom terjah dan komen entry geng2 yang join segmen ni gak..huhu..

LIST SEGMEN SIMPLE : MY WISH ...

Zul Fattah said...

yg ni lagi dahsyat.. jin tengok bola.. lawak2..

sue perbs.. said...

haha.. jin tngk bola.. malaysia menang kan? hehe

alif ismail said...

salam...

hahahahha...niat jin nak bagi wish tapi kene teman die tengok bola plak... hahahhaahah...!!!!

yep Malaysia menang sis sue, 2-1

ade masa tgk wish alif:

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/segmen-simplemy-wish.html

Domo Mega said...

hahahaha...lawak pulak citer ni....jin pun beremosi....kih3...jin la ni punye psl malaysia lubnan 0-0...kcau daun....huhu...gurau jep ^_^

Lia-De-Pinky-Leo said...

jin & bola... haha... menarik... :)

Sang Pencinta said...

@eiza..
jgn jd guling2 sudah

Sang Pencinta said...

@Nasz

seperti kebiasaan bro.. spechless...

Sang Pencinta said...

@zul

dasyat tak dasyat heheh

Sang Pencinta said...

@sue perbs..

malaysia menang 2 1

Sang Pencinta said...

@alif ismail

nak terjah lanie.. jap lagi

Sang Pencinta said...

@ domo mega... sklil nak banyakkan komen, komen 1 1,

boleh jer komen sekali suma... hahhah

malaysia menang la...

normala_ali said...

hahaha jion tgk bola.. lawak2..

Domo Mega said...

hihi...bru tau malaysia menang....kih3...

hahaha....biasa....saya suka komen entri pjg2....kui3

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.