Aku?

My photo
Sabah, Malaysia
Blog Untuk Renungan Masa Depan Apabila Dah Bertongkat.. Namun Lalui Hidup Kita Di Dunia Realiti Semasa Meniti Ke Hari Tua.. Gunakan Blog Hanya Sebagai Medium Penggerak, Bukan Sebagai Diri Yang Bergerak.. Kerana Nyata Lebih Bermakna Dari Maya..

Wednesday, June 22, 2011

Manis _ Teratak Usang

Teratak Usang

Dari penjuru sudut meja, pena ku berkata-kata. Akan aku pahat pelbagai cerita tentang mereka juga cerita tentang aku. Cerita yang baru mahupun yang lama. Pena ku menari-nari mengukir kisah hidup manusia, yang hadir di sisi aku. Aku hidup di kalangan mereka, memerhati serta menjadi sebahagian dari sejarah mereka. Pena ku akan terus menari, sehingga nyawaku diambil olehNYA.....


: Kata-kata pengenalan dari teratak usang : Sangat Indah :


Aku selak-selak aku terjumpa satu blog yang simple tapi hati ku tertawan, isinya sangat berisi bila dipahami, confirm aku akan layan pasnie. Terangkat bila terbaca, part paling best bila meyentuh ilmu akhirat yang dicerita melalui kata yang lembut dan berjiwa.... Banyak dalam tuh yang berkaitan jiwa dan akidah. hehehe.

Best. Aku suka. Confirm di spot selalu. Hatiku sudah terpikat dengan TERATAK USANG. blog walaupun usang tapi ada hati. Itu yang dicari, sentiasa mendamaikan jiwa. Tapi aku bukan jiwang! aku brutal dalam hati warna warni. hehehe...

Aku Tetap Aku Di sudut Aku Terus Memerhati_AmkaNsem

7 comments:

Zul Fattah said...

tahniah anda pemenang..
terjah sini nk dapat ganjaran game tadi
http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/pemenang-game-malam-ini.html

Marcella said...

dunia ini pentas lakonan.manusia itu pelakonnya..dan setiap manusia itu melakarkan ceriteranya tersendiri..

diri ini juga tidak jiwang.brutal tapi dalam hati penuh gula-gula kapas..=)

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@ thanks zul..

@marcella... tak tahan.. tunggu pencinta komen di blog si pemetik durian

Marcella said...

dah cakap kan..tak jiwang punya olang..cuma puitis sikit..hehehe..

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

@marcella.. pergh.. part mana yang puitis tue..

bg sekarangan dua.. hahaha

Marcella said...

aduh..ndak percayakah??
malam ni malas tunjuk sifat puitis tu..tunggulah komen2 seterusnya ye..ok bah??=)

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

ok bah kalu kau..

tapi tak nak la kat sini.. kat N3 pemetik durian.. ckit2 jadilah kan.. hehhe

....: TAK BEST :.....

.: KATA PADA KATA :.

...Semua hasil dari Otak Aku... Hati aku kaki support... Jari aku tolong ketuk-ketuk... Kalau aku tulis time minum copy...Aku sure letak gula sebagai ct rasa untuk pastenya...takut datang surat cinta...Tapi jarang minum copy sebab aku benci copy, aku suka air gunung yang bersih dan segar...

.: Hijau itu aku... Hebat itu mereka tu... Tokoh itu tertentu :.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Open Cbox

Hak Cipta Terpelihara

Creative Commons License
aku dari sudut aku terus memerhati_amkaNsem by Aku.. Aku.. Aku.. Sang Pencinta is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Malaysia License.
Based on a work at akuakuakusangpencinta.blogspot.com.